Blog

Κοσμήματα – Συμβουλές για να ένα μοναδικό στυλ που ακτινοβολεί

κοσμήματα συμβουλές για ανδρικό στυλ

Στην σύγχρονη εποχή κυκλοφορεί η πεποίθηση ότι ο εμπλουτισμός του ανδρικού τρόπου ντυσίματος με κοσμήματα είναι μία μόδα των τελευταίων ετών. Η ιστορία όμως, διαψεύδει την λαθεμένα αυτή αντίληψη. Αρκεί κανείς να επισκεφτεί ένα μουσείο και να παρατηρήσει τις συλλογές κοσμημάτων διαβάζοντας παράλληλα τις περιγραφές που τα συνοδεύουν. Είμαι σίγουρος ότι θα εκπλαγείτε από τα όσα μάθετε.

Επιτρέψτε μας να σας προϊδεάσουμε μονάχα με τα πιο κοινότυπα παραδείγματα. Από τις αρχές του ανθρωπίνου πολιτισμού και απ’ τις πρώτες προσπάθειες δημιουργίας μια απλουστευμένης κοινωνίας, το κόσμημα συνιστά σύμβολο κύρους και εξουσίας. Το φως εγκλωβίζεται στον πολύτιμο λίθο ακτινοβολώντας αυτοπεποίθηση και πλούτο για όποιον το φορά. Οι μονάρχες λοιπόν, με το κόσμημα επιβεβαίωναν την κοινωνική τους τάξη, οι πολεμιστές στολιζόταν με την λάμψη του, επιδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την ανωτερότητά τους στα πεδία των μαχών, ενώ οι ιερείς το χρησιμοποιούσαν ως το μέσο σύνδεσης με την θρησκεία.

Για τους παραπάνω λόγους επομένως, ας αποβάλλουμε την φτενή προκατάληψη ότι τα κοσμήματα είναι αυστηρά γυναικεία υπόθεση κι ας επικεντρωθούμε στα οφέλη που κρύβουν αυτές οι μικρές μα ταυτόχρονα σπουδαίες λεπτομέρειες στο ανδρικό στυλ. Σε μια σχολή κοσμήματος όπως το Kosmo Gonia θα μάθεις όλα όσα θέλεις να ξέρεις.

Άραγε ένας άντρας που επιδιώκει να ξεχωρίζει και να τραβά την προσοχή στρέφεται στο κόσμημα κι αν ναι, σε τι είδους κόσμημα;

Η κατασκευή κοσμήματος είναι μία τέχνη μέσω της οποίας η πρώτη ύλη μετασχηματίζεται σε δημιούργημα. Η τέχνη αυτή απαιτεί υψηλή τεχνογνωσία, εμπειρία, σαφήνεια και ακρίβεια. Αν λοιπόν είσαι ένας άντρας που αρέσκεται να φορά πάνω του ένα αξεσουάρ τόσο προσεγμένο και εκθαμβωτικό, η αγορά ενός κοσμήματος είναι μονόδρομος. Να είσαι σίγουρος ότι αν έχεις για σύμμαχό σου ένα υλικό που μέσα του χωρά όλο το μεγαλείο της ανθρώπινης τέχνης τότε ετοιμάσου για κολακευτικά σχόλια!

Ας μελετήσουμε τώρα τα είδη των κοσμημάτων που κάνουν το ανδρικό στυλ ξεχωριστό.

  • Δαχτυλίδι

Το ανδρικό δαχτυλίδι ξεπερνά τα στενά όρια της ύλης εφόσον δεν είναι ένα απλό κόσμημα αλλά αποτελεί έναν ευθύ τρόπο έκφρασης. Το συγκεκριμένο κόσμημα μαρτυρά αφενός την οικογενειακή σας κατάσταση και αφετέρου την οικονομική. Επίσης δηλώνει την αισθητική σας.

Τα τελευταία χρόνια με την επανάσταση της pop-rock το δαχτυλίδι βρήκε θέση στην ανδρική εμφάνιση γκρεμίζοντας τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των φύλων.

Κοσμήματα από Κερί – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Συνοψίζοντας, το δαχτυλίδι πολλές φορές από έναν άρτιο παρατηρητή μπορεί να παραλληλιστεί με το ανθρώπινο μάτι. Λένε ότι αν κοιτάξεις βαθιά στα μάτια κάποιου μπορείς να δεις την ψυχή του. Αντίστοιχα, παρατηρώντας το συγκεκριμένο κόσμημα αντλείς πλήθος πληροφοριών για την προσωπικότητα του συνομιλητή απέναντί σου.

  • Βραχιόλι

Το κεφάλαιο του βραχιολιού στο βιβλίο της ιστορίας γράφει ότι χρησιμοποιούνταν ευρέως από αρχαίους πολεμιστές με την πεποίθηση ότι διώχνει τα δαιμονικά πλάσματα. Το βραχιόλι αυτό ήταν κατασκευασμένο συνήθως από οστά ή δέρμα ζώων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μεταφοράς αυτής της χρήσης του βραχιολιού απ’ τα αρχαία χρόνια στην κουλτούρα του σήμερα αποτελεί το βραχιόλι από σκόρδο με την πεποίθηση ότι κρατά ασφαλής τους ανθρώπους των ταινιών απ’ τους βρικόλακες.

Σήμερα ένα κομψό βραχιόλι μπορεί να φορεθεί τόσο σε καθημερινές συναντήσεις καθώς και σε πιο εκλεκτικές περιστάσεις. Το υλικό κατασκευής του μπορεί να είναι χρυσό, ατσάλι, ασήμι, δέρμα κ.α.

  • Ρολόι

Το ανδρικό ρολόι θα πρέπει να περιέχεται σε κάθε ανδρική συλλογή. Συχνά το συγκεκριμένο κόσμημα κολακεύεται για την διαχρονικότητά του.

Ιστορικά, οι άντρες χρησιμοποιούσαν κυρίως ρολόι τσέπης εξαιτίας της εύθραυστης αρχικής του φύσης. Η μεταπήδηση όμως στα ρολόγια χειρός έγινε κατά τον Μεγάλο Πόλεμο. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου οι στρατιώτες προκειμένου να έχουν τα χέρια τους ελεύθερα, προμηθεύονταν ρολόγια χειρός με την φριχτή ονομασία «ρολόγια τάφρων». Κατασκευασμένα από άθραυστο κρύσταλλο και δερμάτινα λουράκια, συνέβαλαν δραστικά στην ελευθερία κινήσεων. Τα ρολόγια χειρός επομένως έγιναν μέρος του αναγκαίου εξοπλισμού, για το μέτωπο του πολέμου.

Οικονομικά και Πρωτότυπα Κοσμήματα Φτιαγμένα για Σένα

Στις μέρες μας η μόδα επικεντρώνεται συνεχώς γύρω από το συγκεκριμένο αξεσουάρ αναβαθμίζοντας την λειτουργικότητα και την αισθητική τους. Η γκάμα επιλογής των καταναλωτών είναι τεράστια και εκτείνεται από τα κλασσικά μηχανικά ρολόγια εώς τα smartwatches. Στα σεμινάρια κοσμήματος της σχολής μας θα μάθετε όλες τις τεχνικές κατασκευής από την αρχή έως στο τέλος.

Συνοψίζοντας, τα ανδρικά αξεσουάρ συνιστούν κομμάτι της ιστορίας και όχι μια εφήμερη μόδα που προστάζει η σύγχρονη εποχή. Αναμφίβολα είναι οι λεπτομέρειες του ανδρικού τρόπου ντυσίματος που θα τραβήξουν την προσοχή, γι’ αυτό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την επιλογή τους και τον συνδυασμό τους.

Μια τελευταία, γρήγορη συμβουλή είναι ο κανόνας των τριών. Το συγκεκριμένο γνωστό μυστικό της μόδας επισημαίνει πως ο ιδανικός συνδυασμός κοσμημάτων περιλαμβάνει έως τρία κομμάτια.