Blog

5 Συμβουλές για να επιλέξετε χρυσά κοσμήματα 

5 Συμβουλές για να επιλέξετε χρυσά κοσμήματα 

Τα χρυσά κοσμήματα προσφέρουν έναν κομψό τρόπο για να ξεχωρίσετε, ειδικά όταν φοριούνται με τον σωστό τρόπο με τα σωστά ρούχα. Ο χρυσός συγκαταλέγεται στα κορυφαία πολύτιμα μέταλλα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή διακοσμητικών και κοσμημάτων. Έχει διαφορετικές οικονομικές, συναισθηματικές και πολιτιστικές αξίες ανάλογα με τους διαφορετικούς λόγους που το αγοράζει κάποιος και ποιος το αγοράζει. Είναι επίσης γεγονός, ότι οι Ινδοί πιστεύουν ότι ο χρυσός συμβολίζει την αγνότητα και την ευημερία. Η τιμή και η προσφορά και η ζήτηση του επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες όπως οι συνθήκες της τοπικής αγοράς, οι οικονομικοί κοινωνικο-πολιτιστικοί παράγοντες. Μόλις εξορυχθεί και εξευγενιστεί, ο χρυσός μετατρέπεται σε κόσμημα.

Πολλοί άνθρωποι που αγαπούν τα χρυσά κοσμήματα, ωστόσο, συχνά δεν μπορούν να διακρίνουν μεταξύ αληθινού και ψεύτικου χρυσού. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε χρυσά κοσμήματα. Είναι αναγκαίο να διαχωρίσουμε τις διάφορες παραλλαγές του χρυσού που υπάρχουν σε όλες τις αγορές. Αυτές οι παραλλαγές επηρεάζουν την καθαρότητα, την ποιότητα και την τιμή. Ακολουθούν 5 συμβουλές για την επιλογή χρυσών κοσμημάτων.

Καθαρότητα Χρυσών Κοσμημάτων

Όταν ερχόμαστε να αναλύσουμε την καθαρότητα του χρυσού, τα διαφορετικά κοσμήματα έχουν διαφορετικά είδη και εύρη καθαρότητας. Λόγω της μαλακής φύσης του, ο καθαρός χρυσός δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνος του για την κατασκευή κοσμημάτων. Αντίθετα, ο χρυσός πρέπει να αναμιχθεί με άλλα μέταλλα όπως το νικέλιο, το ασήμι, ο χαλκός και ο ψευδάργυρος για να είναι ισχυρός και ανθεκτικός.

Μπορείτε να βρείτε κοινές επιλογές σε καράτια χρυσού όπως 18Κ, 22Κ και 24Κ. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, για παράδειγμα, το 24Κ είναι μεγαλύτερο από το 18Κ και το 22Κ υποδηλώνει τόσο μεγαλύτερη είναι η καθαρότητα του χρυσού.

Τιμή

Η καθαρότητα του χρυσού κοσμήματος καθορίζει την τιμή αγοράς του. Το κράμα που χρησιμοποιείται παίζει επίσης ρόλο στην τιμή, ανάλογα με το αν είναι ασήμι, μπρούτζος κ.λπ. Ο σχεδιασμός του κοσμήματος και η ποσότητα δεξιοτήτων και εργασίας που απαιτείται για την κατασκευή του κοσμήματος είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Όλοι αυτοί οι παράγοντες όταν ληφθούν υπόψη μπορούν να επηρεάσουν την τιμή των χρυσών κοσμημάτων. Ένα κομμάτι χρυσού υψηλής τιμής δείχνει ότι το κόστος των δεξιοτήτων και της εργασίας και το κράμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν υψηλό.

Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να σας εμποδίσει να αγοράσετε χρυσά κοσμήματα υψηλής ποιότητας. Ελέγξτε τι υπάρχει στον προϋπολογισμό σας, αλλά προτιμήστε ποιοτικά κομμάτια χρυσού. Επιλέξτε από μια συλλογή από κομψά και υψηλής ποιότητας χρυσά κοσμήματα που αξίζει κάθε κέρμα που ξοδεύετε.

Χρώμα

Ο χρυσός είναι διαθέσιμος σε πολλές παραλλαγές. Το αρχικό και κοινό χρώμα είναι το κίτρινο χρυσό. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες δημοφιλείς επιλογές όπως ο λευκός χρυσός και ο ροζ χρυσός. Άλλα χρυσά κοσμήματα είναι ένας συνδυασμός δίχρωμων στυλ για όσους προτιμούν μια μίξη χρωμάτων. Ανάλογα με το ποια μέταλλα συνδυάστηκαν με καθαρό χρυσό, μπορείτε να αποκτήσετε νέες και ποικίλες χρωματικές παλέτες. Για παράδειγμα, ένα μείγμα καθαρού χρυσού με λευκά μέταλλα όπως το παλλάδιο ή το ασήμι δημιουργεί λευκό χρυσό. Ο καθαρός χρυσός σε συνδυασμό με τον χαλκό έχει ως αποτέλεσμα μια απαλή ροζ επιδερμίδα από ροζ χρυσό.

Με τόση πρόοδο, ο χρυσός μπορεί πλέον να δημιουργηθεί σε πολλά άλλα διαφορετικά χρώματα, όπως πράσινο, μωβ και ακόμη και μαύρο. Ωστόσο, η ζήτηση για την αρχική παραλλαγή του κίτρινου χρυσού εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή κάτω από τα πολύτιμα μέταλλα.

Βάρος σε γραμμάρια

Κάθε χρυσό κόσμημα μετριέται σε γραμμάρια που καθορίζουν την τιμή του χρυσού κοσμήματος. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των γραμμαρίων, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή του κοσμήματος. Τα χρυσά καράτια και το βάρος σάς επιτρέπουν να υπολογίσετε τη σήμανση του κοσμηματοπώλη σε τιμές χρυσού. Το 24Κ είναι καθαρός χρυσός 1005 με χρυσό 12Κ και μέταλλο κράματος 12Κ δίνοντας στο χρυσό κόσμημα 50% καθαρότητα. Μπορείτε να προσδιορίσετε το ποσοστό καθαρότητας διαιρώντας οποιαδήποτε τιμή Κ με 24. Στη Σχολή κοσμήματος θα μάθετε πληροφορίες που πραγματικά είναι μοναδικές.

Για παράδειγμα, χρυσά κοσμήματα 18 καρατίων όταν διαιρούνται με 24 δίνουν 75% καθαρότητα χρυσού και 14 Κ διαιρώντας με 24 δίνουν καθαρότητα χρυσού 58,33%. Ορισμένοι πωλητές δεν πουλάνε με βάση το βάρος και την τιμή, έχοντας χρυσά κοσμήματα με αυθαίρετη σήμανση. Αλλά, ακόμη και με αυτόν τον περιορισμό, μπορείτε ακόμα να υπολογίσετε την αξία του χρυσού μόνοι σας χρησιμοποιώντας το καράτι.

Η φήμη του κοσμηματοπώλη

Συνιστάται να αγοράζετε το χρυσό σας κόσμημα από ένα αξιόπιστο κοσμηματοπωλείο για να αποφύγετε την αγορά ενός ψεύτικο κομματιού. Σκεφτείτε να ελέγξετε τη φήμη του κοσμηματοπώλη πριν αγοράσετε κοσμήματα. Η μάρκα πρέπει να είναι καλά καθιερωμένη με αποδεδειγμένη αξιοπιστία και αυθεντικότητα. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε εγγύηση, ειδικά αν το κόσμημα σας είναι πολύ ακριβό.

Αυτό προστατεύει την αξία της επένδυσής σας. Μόλις αγοράσετε το χρυσό σας κόσμημα, διατηρείτε πάντα τη λάμψη του διατηρώντας τα χρυσά σας κοσμήματα φρέσκα και καθαρά. Τα αντικείμενα από χρυσό υψηλού καρατίου θα πρέπει να χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά. Όπως σε όλα τα επαγγέλματα, του εργατολόγου, γιατρού, αρχιτέκτονα, έτσι και εδώ η φήμη παίζει ρόλο.

Αποθηκεύστε τα χρυσά σας κοσμήματα σε ξεχωριστά διαμερίσματα ή τυλίξτε τα σε μεμονωμένα κομμάτια υφάσματος για να αποφύγετε την ανάμειξή τους με άλλα κοσμήματα.