Blog

Ιδέες για κατασκευή κοσμημάτων στο σπίτι

Ιδέες για κατασκευή κοσμημάτων στο σπίτι

Η κατασκευή κοσμημάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναδείξετε τη δημιουργικότητά σας και να φτιάξετε κάτι μοναδικό. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη κοσμημάτων που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι – από βραχιόλια, κολιέ και σκουλαρίκια μέχρι κουμπιά και μενταγιόν. Μην σπαταλάτε μία περιουσία στην αγορά κοσμημάτων, όταν η μαγεία των χεριών σας πολλές φορές μπορεί να πλάσει ένα αποτέλεσμα το οποίο ανταγωνίζεται μέχρι και μεγάλους εμπορικούς κολοσσούς κοσμημάτων. Σε αυτό το άρθρο θα παραθέσουμε μοναδικές ιδέες για κατασκευή κοσμημάτων στο σπίτι.

Να θυμάστε ότι η ακρίβεια συχνά νικιέται από την απλότητα και την εφευρετικότητα. Με αυτή την φιλοσοφία λοιπόν, ας αναλύσουμε τους κυριότερους τρόπος με τους οποίους  μπορούμε να δημιουργήσουμε κοσμήματα αποκλειστικά κατασκευασμένα από εμάς, για εμάς.

Ιδέες για κατασκευή κοσμημάτων στο σπίτι – Φτιάχνοντας κοσμήματα με χάντρες στο σπίτι

Ίσως έχετε ακούσει ότι η κατασκευή κοσμημάτων με χάντρες στο σπίτι είναι μια δημοφιλής επιλογή. Πράγματι! Ο τρόπος κατασκευής των συγκεκριμένων κοσμημάτων είναι ιδιαίτερα απλός, γρήγορος κι εύκολος. Μπορείτε να επιλέξετε χάντρες διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων, καθώς και να πειραματιστείτε με υλικά όπως πέτρες ή ημιπολύτιμους λίθους. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε χάντρες με άλλα αντικείμενα, όπως γούρια. Αν σας αρέσει να είστε δημιουργικοί, μην διστάζετε λεπτό και τολμήστε να κατασκευάσετε το μοναδικό σας έργο. Προτού όμως ξεκινήσετε, ας δούμε πρώτα τις δημοφιλέστερες προτιμήσεις για την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων με χάντρες.

Γυάλινες και ασημένιες χάντρες

Οι γυάλινες χάντρες είναι μια γνωστή επιλογή για την κατασκευή κοσμημάτων. Υπάρχουν σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα και μπορούν να συνδυαστούν με άλλα υλικά για να δημιουργήσουν όμορφα κοσμήματα.

Οι γυάλινες χάντρες έχουν συνήθως τρύπες στο κέντρο, ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν σε κλωστή ή σύρμα ώστε να κατασκευαστούν κολιέ, βραχιόλια και σκουλαρίκια.

Οι ασημένιες χάντρες έχουν συχνά μια επίστρωση “ασημί χρώματος ” το οποίο φθείρεται με την πάροδο του χρόνου αφήνοντας πίσω το ασημένιο χρώμα που βρίσκεται από κάτω. Οι χάντρες αυτές διατίθενται σε πολλά διαφορετικά μεγέθη, αλλά χρησιμοποιούνται συνήθως για την κατασκευή κολιέ λόγω του μικρού τους μεγέθους (συνήθως 4 mm).

Σεμινάρια Αργυροχρυσοχοΐας

Εκτός από τις ασημένιες γυάλινες χάντρες υπάρχουν και χρωματιστές χάντρες που έχουν κατασκευαστεί από πραγματικό χρωματιστό γυαλί (και όχι από επίστρωση). Αυτές διατίθενται επίσης σε μεγαλύτερα μεγέθη έως και 25mm διάμετρο, αλλά τείνουν να μην χρησιμοποιούνται τόσο πολύ όσο το απλό λευκό/καθαρό γυαλί, επειδή φαίνονται λιγότερο ελκυστικές όταν φοριούνται μαζί με άλλα είδη κοσμημάτων όπως δαχτυλίδια ή βραχιόλια.

Κλωστή, funky εμφάνιση και γυάλινες χάντρες

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι κι ας εστιάσουμε στις λεπτομέρειες. Πέρα από το στοιχείο της χάντρας, τι άλλο χρειάζεται ένα χειροποίητο κόσμημα για να αποκτήσει τον δικό του χαρακτήρα;

  • Χρησιμοποιήστε ελαστικό κορδόνι αντί για κλωστή, καθώς έτσι είναι πιο εύκολο να φορέσετε και να βγάλετε το κόσμημά σας.
  • Η ανάμειξη διαφορετικών μεγεθών μεταξύ τους είναι μια καλή ιδέα. Για παράδειγμα, χάντρες μικρού μεγέθους αναμεμειγμένες με μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους – συνθέτουν μια funky εμφάνιση!
  • Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μερικές μεγάλες γυάλινες χάντρες για ένα πιο εντυπωσιακό κολιέ ή βραχιόλι.

Μια εύκολη αρχή – Βραχιόλια από Χάντρες

Ωραία η θεωρία, αλλά έφτασε η ώρα για την πράξη! Τα υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή αυτών των βραχιολιών είναι:

  • Χρυσό διακοσμητικό με τρύπες στην κάθε πλευρά
  • Πένσα
  • Χάντρες της επιλογής μας
  • Ελαστικό κορδόνι

Αρχικά παίρνουμε το ελαστικό κορδόνι και το περνάμε στην μία άκρη του διακοσμητικού. Στην συνέχεια το κόβουμε και κάνουμε 3 κόμπους. Έπειτα περνάμε στο κορδόνι περίπου τις μισές χάντρες. Αφού γεμίσουμε την μια πλευρά του βραχιολιού μας με χάντρες, κάνουμε τα ίδια και από την άλλη πλευρά του διακοσμητικού. Κι αφού ετοιμάσουμε το κόσμημά μας, το βάζουμε στον καρπό μας, ώστε τελικά να διαπιστώσουμε αν απαιτείτε κάποια προσθαφαίρεση των χαντρών. Στη σχολή κοσμήματος Kosmo Gonia θα μάθετε μοναδικές τεχνικές.

Ιδέες για κατασκευή κοσμημάτων στο σπίτι – Το Μηχανουργείο μας

Αν λοιπόν επιθυμείτε να ασχοληθείτε με το χόμπι της κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων σοβαρά, αρχικά οφείλετε να δώσετε προσοχή στον εξοπλισμό σας. Διότι εάν τα εργαλεία σας δεν είναι στο ύψος των περιστάσεων, θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να επιτύχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Αρχικά πρέπει να έχετε έναν άνετο πάγκο εργασίας. Επίσης απαιτείται ένα καλό ψαλιδάκι για την κοπή του σύρματος. Φυσικά χρειάζεστε κουμπώματα και ακροδέκτες, καθώς και στοπάκια, για να μην κουνιούνται οι χάντρες. Τέλος σας συστήνουμε να αγοράσετε ένα βιβλίο για την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων στο σπίτι. Με έναν τέτοιο εξοπλισμό συνεπώς, να είστε βέβαιοι πως το ταξίδι σας στον λαμπερό κόσμο των κοσμημάτων θα είναι γεμάτο με χαμόγελα και διασκέδαση! Τα σεμινάρια κοσμήματος θα σας προσφέρουν σπάνιες γνώσεις σε όλα τα επίπεδα.

Συμπερασματικά

Συνοψίζοντας, αν ψάχνετε για ιδέες κατασκευής κοσμημάτων υπάρχουν πολλοί ιστότοποι που προσφέρουν δωρεάν σχέδια, ιδέες και εφαρμογές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δει τις δικές μας προτάσεις σχετικά με την κατασκευή  κολιέ και βραχιολιών. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις απλές μας οδηγίες και ετοιμαστείτε για εκθαμβωτικά αποτελέσματα.