Η αγάπη μου για τη φύση, την τέχνη και τον άνθρωπο αποτελεί τον καταλύτη στη δημιουργία σύγχρονων κοσμημάτων.
Κλαίρη Σπηλιωτοπούλου
Σχεδιάστρια Κοσμημάτων
Η «Κοσμογονία» δημιουργήθηκε το 2011 από την σχεδιάστρια κοσμημάτων Κλαίρη Σπηλιωτοπούλου, ως καλλιτεχνικό εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης.
Μαθήτευσε στο κόσμημα δίπλα σε διακεκριμένους τεχνίτες και είναι σχεδιάστρια σύγχρονου κοσμήματος και εισηγήτρια των σεμιναρίων. Η αγάπη της για τη φύση, την τέχνη και τον άνθρωπο αποτελεί τον καταλύτη στη δημιουργία σύγχρονων κοσμημάτων.
Συνδυάζει το ασήμι, τον ορείχαλκο και τον χαλκό με ημιπολύτιμες πέτρες, σμάλτα και εναλλακτικά υλικά ανακαλύπτοντας νέες φόρμες.
Εφαρμόζει τεχνικές που γεννούν κάθε φορά μια καινούρια χειροποίητη ιστορία όπου εξερευνώνται μορφές και χαράζονται βιώματα και συναισθήματα.
Εκθέσεις
- Art jewellery festival – Nouvelle Decadance
- Τέχνη…ποείν – Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία λασκαρίδου»
- Σύγχρονες Δημιουργίες – M.E.C. Παιανίας
- From a creator to a creator – Gallery ArtΠρίσμα
Για να ορίσουμε το σχέδιο κοσμημάτων, μπορεί να οριστεί ως η τέχνη του σχεδιασμού και της δημιουργίας κοσμημάτων. Είναι η ονειρεμένη επιλογή καριέρας για ανθρώπους με καλλιτεχνική κλίση που έχουν ταλέντο στη δημιουργία και το σχεδιασμό κοσμημάτων. Είναι επίσης μια επιθυμητή καριέρα που ενδιαφέρει όσους έχουν βαθιά αγάπη και πάθος για το σχεδιασμό μόδας και αξεσουάρ. Η ιστορία του σχεδιασμού κοσμημάτων και η πρακτική της χρήσης τέτοιων είναι τόσο αρχαία και βαθιά συνδεδεμένη με τον πολιτισμό και τη θρησκεία που τα κοσμήματα έχουν τεράστιο αντίκτυπο και σημασία στην ιστορία.
Αυτή η σημασία προέρχεται από το γεγονός ότι τα κοσμήματα συνδέουν τα άτομα με την κοινωνία και τις τάσεις και ότι τα περισσότερα κοσμήματα τείνουν να έχουν βαθύ συμβολισμό και νόημα. Υπάρχουν κρυμμένα νοήματα, συνέπειες εξομολογήσεων και μυστικά μηνύματα πίσω από επιλογές πολύτιμων λίθων και σχεδίων. Ο σχεδιασμός κοσμημάτων είναι εύκολα μια από τις πιο ευχάριστες και ικανοποιητικές σταδιοδρομίες παγκοσμίως. Τα μαθήματα χειροποίητου κοσμήματος της σχολής είναι μοναδικά και προσφέρουν γνώσεις ζωής.
Ωστόσο, μπορεί κανείς να πετύχει σε αυτόν τον τομέα του design και της τέχνης μέσω της κατάλληλης επαγγελματικής κατάρτισης από εξαιρετικά ιδρύματα και πανεπιστήμια. Μια έμπειρη σχεδιάστρια κοσμημάτων, μπορεί να προσφέρει μαθήματα και προγράμματα σχεδιασμού υψηλών προδιαγραφών.
Τι κάνει η σχεδιάστρια κοσμημάτων;
Οι σχεδιαστές κοσμημάτων δημιουργούν υπέροχα κοσμήματα χρησιμοποιώντας εικονογραφήσεις, μέταλλα, πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, χάντρες και άλλα υλικά, μοντέλα από κερί και καθοδήγηση από τα ταιριαστά σετ κοστουμιών ή επιλεγμένης αισθητικής. Ένας σχεδιαστής κοσμημάτων έχει πολλές ευθύνες όπως:
Σχεδιασμός και εικονογράφηση μοτίβων. Τα αρχικά βήματα είναι η δημιουργία στρωμάτων και δομής του έργου σε σκίτσα που γίνονται είτε ως ψηφιακή τέχνη είτε σε χαρτί.
Έρευνα για τα διάφορα είδη πολύτιμων λίθων και αξιολόγηση της ποιότητάς τους. Αυτή η διαδικασία γίνεται πριν επιλέξετε το τέλειο διαμάντι για το κόσμημα.
Δημιουργία κέρινων μοντέλων κοσμημάτων. Οι μεταλλουργοί συχνά κάνουν τη διαδικασία χύτευσης των λίθων και των μετάλλων. Αλλά αυτό είναι ουσιαστικό έργο που μπορούν επίσης να κάνουν έμπειροι και εκπαιδευμένοι σχεδιαστές κοσμημάτων. Το χτύπημα με χάντρες είναι μία από τις πολλές μεθόδους και στυλ σχεδιασμού κοσμημάτων. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιεί υπέροχες, εντυπωσιακές χάντρες από διάφορα υλικά όπως ξύλο, πηλό, πλαστικό ή γυαλί, για να δημιουργήσει αξεσουάρ, διακοσμητικά και κοσμήματα. Η σχολή κοσμήματος του «Κοσμογονία» αποτελείται από έμπειρους εισηγητές και σχεδιαστές.
Τα εξατομικευμένα κοσμήματα έχουν μεγάλη ζήτηση από τους αγοραστές λόγω της μοναδικότητας και του συμβολισμού τους. Ως εκ τούτου, η δημιουργία εξατομικευμένων κοσμημάτων όπως και χαραγμένων κοσμημάτων έχει γίνει σημαντικό μέρος της δουλειάς των σχεδιαστών κοσμημάτων.
Αποκατάσταση, επισκευή και αναμόρφωση μετάλλων, πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων. Ο καθαρισμός και το γυάλισμα των κοσμημάτων ως φινιρίσματα είναι επίσης ουσιαστικό μέρος της δουλειάς και των ευθυνών ενός σχεδιαστή κοσμημάτων.